Werkwijze

Natuurgeneeskundig consult:

Wat houdt dat in?

 

Intake-gesprek

 

Tijdens het eerste consult ga ik op een holistische manier doorvragen naar belangrijke gebeurtenissen in je levensloop, tegelijkertijd voel ik in (psychometreer) waar het probleem zit en waar het mee te maken heeft.

Dit is een belangrijk stuk omdat het veel duidelijk maakt over wat een impact sommige (soms zelfs kleine dingen) op je (gevoels-) leven en gedrag kunnen

hebben. Ik vertel je hoe dit kan doorwerken op je lichaam en geest.

Massage

 

Wanneer je erg gestresst bent of als je op een bepaalde plek veel klachten hebt kan ik je een nek/schouder/rug massage op mijn massagestoel geven.

Ook van daaruit voel en zie ik waar de klacht zich heeft vastgezet. Voor zowel de massage als ook bij het magnetiseren is het niet nodig om je te ontkleden.

 

 

Magnetiseren

 

Daarna ga ik middels magnetiseren ( het herverdelen en aanvullen van energie en het afvoeren van negatieve energie als ook het opheffen van blokkades) aan het werk om je weer in balans te brengen.

Je zit daarbij (gekleed) op een balanskruk of ligt op een comfortabele behandeltafel en bent gedurende de hele behandeling bij bewustzijn.

Je mag aangeven of ik daarbij fysiek contact mag maken (door mijn handen op je hoofd, schouders, rug, armen, longgebied, buik, benen en voeten te leggen), of liever niet.

Zo niet, werk ik in de lagen boven je lichaam en doet de therapie ook zijn werk…

 

Sensaties

 

Je kunt tijdens de behandeling sensaties voelen, zoals warmte, koude, een luchtstroom, rillingen, drukverschil, maar ook emoties die naar boven kunnen komen.

Dit is heel normaal en gebeurt onder andere wanneer verdrongen stukken aangeraakt en gezien worden. Onder begeleiding kun je die stukken leren herkennen en er op een voor jou gunstigere manier mee omgaan. Wanneer iets los gemaakt wordt wat al erg lang vast zat, kan dat in eerste instantie weerstand oproepen, dit wordt na verloop van tijd minder wanneer je lichaam en geest aan de nieuwe zijnstoestand gewend raken.

Ben dan ook niet ongerust als je klacht in eerste instantie iets heftiger lijkt te worden en geef het een periode om te “wennen”.

 

Reiniging

Het is zeer belangrijk om na het consult een ruime hoeveelheid water of thee te drinken, omdat er tijdens de behandeling veel los komt en afgevoerd mag worden, je kunt ook de eerste uren of dagen een wat donkerdere, meer geconcentreerde urine krijgen.

Zie het als teken dat je lichaam zich ontdoet van onzuiverheden.

 

Huiswerk

Je krijgt van mij zo nodig huiswerk mee, dit kan zijn : adviezen op ‘t gebied van voeding of supplementen, meditatie of concentratietechnieken, of een opdracht om verkregen inzichten uit te proberen om te zien welk effect het op jou en je omgeving heeft.

Mócht ik tijdens het consult merken dat je klacht bij een van mijn collega’s op een nog betere manier behandeld kan worden verwijs ik je door.

Zo ook wanneer ik doorkrijg dat de huisarts hierin iets voor je kan betekenen.

 

Beroepsgeheim

Ik werk met het beroepsgeheim dus alles wat mij toevertrouwd wordt blijft tussen ons. Wanneer ik iets wil overleggen met een andere therapeut of arts kan dit alleen met jouw toestemming.

 

Kinderen tot 12 jaar behandel ik alleen in bijzijn van ouder of voogd.